Картофена тортиля с магданозено олио

за 6 порции, 70 мин 

Кухня
11:50 - 03 Април 2019
3430
Картофена тортиля с магданозено олио

Продукти

600 г картофи

2 глави лук

2 червени чушки

2 с.л. масло

сол и черен пипер

7 яйца

120 мл прясно мляко

30 г настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал

1 връзка магданоз

8 с.л. олио или зехтин

2 с.л. оцет

150 г грах

1 ч.л. масло

 

Приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват, нарязват се на филийки. Лукът се нарязва на ивици. Чушките се нарязват на пръстени ½ см дебели. Магданозът се наситнява.

Картофите се подреждат в тавичка с 2 с.л. масло. Пекат се загрята фурна на 200 градуса 10 мин. Добавя се лукът и се пече още 5 мин.

Разбиват се яйцата с малко сол, прясното мляко и жълтото сирене.

Половината магданоз се смесва със зехтина или олиото, бялото вино и оцета. 

Останалият магданоз се смесва с граха и чушките. Добавя се към картофите и се пече още 5 мин.

Страните на тавичката над печивото се намазват с 1 ч.л. масло. Излива се яйчената смес. Слага се отново във фурната, като се изключва. Оставя се да се стегне от остатъчната топлина 25-30 мин.

Тортилята се гарнира с магданозеното олио.