Картофено пюре с левурда или пресен чесън

за 2 порции, 35 мин

Кухня
11:05 - 03 Май 2019
2902
Картофено пюре с левурда или пресен чесън

Продукти

500 г картофи

50 г левурда или зелените пера на пресен чесън

125 мл прясно мляко

20 г масло

сол

 

Приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват във вряща подсолена вода около 20 мин. - напълно да омекнат.

Махат се дръжките на листата левурда. Нарязва се на едро и се пасира с прясното мляко.

Картофите се намачкват или се минават през преса.

Добавят се маслото, млякото с левурдата, сол и се разбърква на пюре.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" само за 1 лев.