Картофено пюре със зеле и хрян
за 2 порции, 45 мин
Продукти
500 г картофи
сол и черен пипер
½ прясна зелка – около 300 г
2 малки глави лук
2 с.л. олио или зехтин
100 мл прясно мляко
1 парче хрян – около 3 см или 1 с.л. готов от бурканче
Приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на парчета. Сваряват се в подсолена вода за около 20 мин.
Зелето се нарязва на фини ленти. Обеленият лук се наситнява и се запържва в олиото или зехтина - около 1 мин.
Прибавя се зелето и се готви с разбъркване 3 мин. Сипва се прясното мляко и се оставя да заври. Подправя се със сол и черен пипер.
Отцедените картофи се намачкват или се минават през преса. Добавят се към зелето и се разбърква.
Прибавя се обеленият и настърган хрян. Подправя се с още малко сол и черен пипер.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.