Картофено пюре със зеле и хрян

за 2 порции, 45 мин

Кухня
11:40 - 26 Май 2019
2944
Картофено пюре със зеле и хрян

Продукти

500 г картофи

сол и черен пипер

½ прясна зелка – около 300 г

2 малки глави лук

2 с.л. олио или зехтин

100 мл прясно мляко

1 парче хрян – около 3 см или 1 с.л. готов от бурканче

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на парчета. Сваряват се в подсолена вода за около 20 мин.

Зелето се нарязва на фини ленти. Обеленият лук се наситнява и се запържва в олиото или зехтина - около 1 мин.

Прибавя се зелето и се готви с разбъркване 3 мин. Сипва се прясното мляко и се оставя да заври. Подправя се със сол и черен пипер.

Отцедените картофи се намачкват или се минават през преса. Добавят се към зелето и се разбърква.

Прибавя се обеленият и настърган хрян. Подправя се с още малко сол и черен пипер.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.