Кебапчета със сирене в бекон
за 8 броя, 30 мин
Кухня
10:12 - 13 Април 2019
3505
Продукти
500 г мляно месо - комбинация по избор
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г бяло саламурено сирене
50 мл течна готварска сметана или прясно мляко
3 с.л. прясна галета – хлебни трохи
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. къри на прах
8 тънки филийки пушен бекон
Приготвяне
Лукът и чесънът се наситняват. Смесват се с каймата, настърганото сирене, течната сметана, галетата, солта, черния пипер, червения пипер, кърито и се омесва.
Оформят се 8 големи кебапчета – около 4 см диаметър и 8-10 см дължина.
Всяко кебапче се увива във филийка бекон.
Пекат се на скара или на оребрен тиган. Може и в гореща фурна на грил печене или върху хартия за печене.