Кебапчета със сирене в бекон

за 8 броя, 30 мин

Кухня
10:12 - 13 Април 2019
1330
Кебапчета със сирене в бекон

Продукти

500 г мляно месо - комбинация по избор

1 глава лук

2 скилидки чесън

50 г бяло саламурено сирене

50 мл течна готварска сметана или прясно мляко

3 с.л. прясна галета – хлебни трохи

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. къри на прах

8 тънки филийки пушен бекон

 

Приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват. Смесват се с каймата, настърганото сирене, течната сметана, галетата, солта, черния пипер, червения пипер, кърито и се омесва.

Оформят се 8 големи кебапчета – около 4 см диаметър и 8-10 см дължина.

Всяко кебапче се увива във филийка бекон.

Пекат се на скара или на оребрен тиган. Може и в гореща фурна на грил печене или върху хартия за печене.