Кюфтенца с праз в бульон
за 4 порции, 35 мин
Кухня
09:21 - 28 Март 2019
3207
Продукти
4 стръка праз
500 г кайма по избор
сол, черен пипер и индийско орехче
250 мл зеленчуков бульон
½ ч.л. царевично нишесте
1 с.л. зехтин или олио
3-4 с.л. прясна галета – хлебни трохи
1 яйце
на вкус сос Уорчестър или микс от пресни или сухи билки
Приготвяне
Празът се нарязва на шайби.
Каймата се омесва с яйцето, прясната галета, сол, черен пипер, индийско орехче.
Оформят се малки кюфтенца и се изпържват до златисто в загретия зехтин или олио.
Кюфтенцата се изваждат, в тигана с мазнината от пърженето се сипва бульонът.
Добавя се празът и къкри 5 мин. Подправя се със сос Уорчестър или билки.
Сгъстява се с нишестето, разтворено в малко студена вода.
Оставя се да кипне, връщат се кюфтенцата в соса и се готви всичко заедно 1-2 мин.