Кюфтенца с праз в бульон

за 4 порции, 35 мин

Кухня
09:21 - 28 Март 2019
2685
Кюфтенца с праз в бульон

Продукти

4 стръка праз

500 г кайма по избор

сол, черен пипер и индийско орехче

250 мл зеленчуков бульон

½ ч.л. царевично нишесте

1 с.л. зехтин или олио

3-4 с.л. прясна галета – хлебни трохи

1 яйце

на вкус сос Уорчестър или микс от пресни или сухи билки

 

Приготвяне

Празът се нарязва на шайби.

Каймата се омесва с яйцето, прясната галета, сол, черен пипер, индийско орехче.

Оформят се малки кюфтенца и се изпържват до златисто в загретия зехтин или олио.

Кюфтенцата се изваждат, в тигана с мазнината от пърженето се сипва бульонът.

Добавя се празът и къкри 5 мин. Подправя се със сос Уорчестър или билки.

Сгъстява се с нишестето, разтворено в малко студена вода.

Оставя се да кипне, връщат се кюфтенцата в соса и се готви всичко заедно 1-2 мин.