Масленки с карамел и шоколад

за 25 броя, 60 мин

Кухня
09:42 - 24 Май 2019
3828
Масленки с карамел и шоколад

Продукти

350 г масло

100 г захар

275 г брашно

400 мл подсладено кондензирано мляко

40 г мед

250 г тъмен шоколад

 

Приготвяне

225 г масло се разбива със захарта до пяна. Добавя се брашното и се омесва гладко тесто.

Разстила се във форма около 21х21 см с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 160 градуса 20 мин. до златисто. Оставя се да изстине във формата.

Разтопява се останалото масло и се добавят кондензираното мляко и медът. Разбърква се на слаб котлон до златисто кафяв течен карамел.

Разстила се върху блата и се оставя да изстине.

Натрошеният шоколад се разтопява на топла водна баня. Оставя се леко да изстине и се изсипва и заглажда върху карамела.

Оставя се напълно да изстине. Нарязва се на квадратчета, правооъгълници или други форми.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.