Масленки с карамел и шоколад
за 25 броя, 60 мин
Продукти
350 г масло
100 г захар
275 г брашно
400 мл подсладено кондензирано мляко
40 г мед
250 г тъмен шоколад
Приготвяне
225 г масло се разбива със захарта до пяна. Добавя се брашното и се омесва гладко тесто.
Разстила се във форма около 21х21 см с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 160 градуса 20 мин. до златисто. Оставя се да изстине във формата.
Разтопява се останалото масло и се добавят кондензираното мляко и медът. Разбърква се на слаб котлон до златисто кафяв течен карамел.
Разстила се върху блата и се оставя да изстине.
Натрошеният шоколад се разтопява на топла водна баня. Оставя се леко да изстине и се изсипва и заглажда върху карамела.
Оставя се напълно да изстине. Нарязва се на квадратчета, правооъгълници или други форми.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.