Морковена салата със сирене и сметана
за 2 порции, 15 мин
Кухня
16:58 - 31 Май 2019
4091
Продукти
200 г моркови
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
150 г заквасена сметана
2 с.л. настъргано бяло саламурено сирене или извара
1 с.л. лимонов сок
1-2 с.л. зехттин или олио
сол и черен пипер
Приготвяне
Зеленият лук се нарязва на пръстенчета.
Разбърква се със сиренето, заквасената сметана, зехтинът или олиото на гладък крем.
Подправя се с лимоновия сок, сол и черен пипер и се разбърква.
Обелените моркови се настъргват и се разбъркват в млечната смес.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.