Никулден с Lupa.bg: Пълнен шаран с гъби и бекон

за 4 порции, 40 мин

Кухня
04:47 - 05 Декември 2021
2447
Никулден с Lupa.bg: Пълнен шаран с гъби и бекон

Продуктите

1 шаран около 1 кг

1 с.л. зехтин или олио

1 с.л. лимонов сок

100 г пушен бекон

100 г гъби

½ връзка магданоз

сол и бял или черен пипер

 

Приготвянето

Беконът се нарязва на фини ивици. Гъбите се нарязват на малки парченца.

Запържва се беконът на сух тиган до златисто. Прибавят се гъбите и се запържва, докато се изпари течността.

Прибавя се половината наситнен магданоз и се разбърква.

Почистеният шаран се подсушава и се разрязва кожата косо на няколко места от двете страни.

Подправя се със сол, бял или черен пипер, лимонов сок. Намазва се със зехтина или олиото.

Пълни се с гъбената смес. Поръсва се с останалия наситнен магданоз. Завива се в алуминиево фолио.

Пече се на гореща скара или на силна фурна около 20 мин., като от време на време се обръща.