Ню Йорк сладкиш с бисквити и крем сирене
за 12 парчета, 90 мин
Кухня
07:56 - 13 Ноември 2021
5363
Продукти
80 г масло
125 г маслени бисквите
625 г крем сирене
150 г захар
½ лимон
125 г заквасена сметана
3 яйца
Приготвяне
Бисквитите се счукват или смилат на трохи.
Разтопява се маслото и се смесва с бисквитите.
Покрива се плътно форма за торта с хартия за печене със сместа.
Пече се в загрята фурна на 150 градуса около 12 мин. Оставя се да изстине.
Крем сиренето се разбива със захарта.
Настъргва се 2 ч.л. лимонова кора, изцеждат се 2 с.л. сок. Разбъркват се със заквасената сметана и яйцата и се смесват с крем сиренето до гладкост.
Разстила се върху бисквитения блат и се пече на 150 градуса около 1 час. Изключва се фурната и се пече при леко отворена врата още 15 мин.
Оставя се да изстине и се слага в хладилника за около 3 часа.