Ню Йорк сладкиш с бисквити и крем сирене

за 12 парчета, 90 мин

Кухня
07:56 - 13 Ноември 2021
5014
Ню Йорк сладкиш с бисквити и крем сирене

Продукти

80 г масло

125 г маслени бисквите

625 г крем сирене

150 г захар

½ лимон

125 г заквасена сметана

3 яйца

 

Приготвяне

Бисквитите се счукват или смилат на трохи.

Разтопява се маслото и се смесва с бисквитите.

Покрива се плътно форма за торта с хартия за печене със сместа.

Пече се в загрята фурна на 150 градуса около 12 мин. Оставя се да изстине.

Крем сиренето се разбива със захарта.

Настъргва се 2 ч.л. лимонова кора, изцеждат се 2 с.л. сок. Разбъркват се със заквасената сметана и яйцата и се смесват с крем сиренето до гладкост.

Разстила се върху бисквитения блат и се пече на 150 градуса около 1 час. Изключва се фурната и се пече при леко отворена врата още 15 мин.

Оставя се да изстине и се слага в хладилника за около 3 часа.