Овесени бухти с ябълкова салата
за 2 порции
Кухня
08:17 - 18 Ноември 2021
2955
Продукти
2 ябълки
½ лимон
1 с.л. стафиди (или други сушени плодове – дребни или нарязани)
2 ч.л. мед
1 яйце
1 с.л. кафява захар
1 щипка сол
150 г извара
3 с.л. пшеничен грис (може да се замени с брашно)
4 с.л. овесени ядки
3 с.л. олио
2 ч.л. пудра захар
Приготвяне
Разрязаните на четири и почистени от семките ябълки се нарязват на тънки филийки.
Настъргва се кората на лимона. Изцежда се сокът и се поливат ябълките.
Добавят се лимоновата кора, стафидите и медът и се разбърква.
Яйцето се разбива с кафявата захар и щипката сол.
Прибавят се изварата, грисът и овесените ядки и се разбърква.
От тестото се изпържват бухтички в загрятото олио, като се гребва по 1 с.л.
Поръсват се с пудрата захар. Поднасят се ябълковата салата.