Пълнени чушки с кайма, аншоа и маслини

за 4 порции, 95 мин

Кухня
07:38 - 13 Октомври 2021
1990
Пълнени чушки с кайма, аншоа и маслини

Продукти

1 малко хлебче или филия хляб

4 едри чушки за пълнене

40 г каперси

40 г зелени маслини без костилките

2 филенца аншоа

3 глави лук

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

2 клонки мащерка

500 г кайма по избор

150 г рикота или извара

1 яйце

сол и черен пипер

1 ч.л. червен пипер

75 мл бяло вино

300 мл пилешки или зеленчуков бульон

1-2 дафинови листа

 

Приготвяне

Хлябът се накисва във вода.

Отрязва се горната част на чушките като капачета и се маха семето.

Капресите, маслините, аншоата, обелените лук и чесън се наситняват.

Лукът и чесънът се сотират кратко в загретия зехтин.

Каймата се омесва с изстискания хляб, рикотата, лука и чесъна, маслините, каперсите, аншоата, яйцето, наситнената мащерка, сол, черен пипер и червен пипер.

Пълнят се чушките, подреждат се в тавичка и се затварят с капачетата.

Сипват се бялото вино и бульонът, слага се дафиновият лист.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса 50-60 мин.

Може да се гарнират с варен и овкусен ориз.