Пълнени чушки с кайма, аншоа и маслини
за 4 порции, 95 мин
Продукти
1 малко хлебче или филия хляб
4 едри чушки за пълнене
40 г каперси
40 г зелени маслини без костилките
2 филенца аншоа
3 глави лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 клонки мащерка
500 г кайма по избор
150 г рикота или извара
1 яйце
сол и черен пипер
1 ч.л. червен пипер
75 мл бяло вино
300 мл пилешки или зеленчуков бульон
1-2 дафинови листа
Приготвяне
Хлябът се накисва във вода.
Отрязва се горната част на чушките като капачета и се маха семето.
Капресите, маслините, аншоата, обелените лук и чесън се наситняват.
Лукът и чесънът се сотират кратко в загретия зехтин.
Каймата се омесва с изстискания хляб, рикотата, лука и чесъна, маслините, каперсите, аншоата, яйцето, наситнената мащерка, сол, черен пипер и червен пипер.
Пълнят се чушките, подреждат се в тавичка и се затварят с капачетата.
Сипват се бялото вино и бульонът, слага се дафиновият лист.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса 50-60 мин.
Може да се гарнират с варен и овкусен ориз.