Папараци на Lupa.bg: Плевнелиев лапна “Орбит”

Президентът се освежава с дъвки, не носи пари в брой

Ексклузивно
22:00 - 05 Октомври 2023
13493
Папараци на Lupa.bg: Плевнелиев лапна “Орбит”

Зоркото папарашко око на Lupa.bg излови бившия президент Росен Плевнелиев да пазарува в малко магазинче в центъра на столицата. В късния следобед той се освежи с пакетче зелен “Орбит”, а поводът вероятно е някоя закъсняла среща - неформална, съдейки по облеклото му.

Бившият държавен глава плати дъвките с кредитна карта, а на начумерената физиономия на продавача, очевидно неразпознала видната особа, се оправда, че не носи никакви пари в брой. Плевнелиев веднага лапна едно от дражетата и с бодра крачка напусна магазинчето.

Половинката на синоптичката Деси Банова обаче изглежда не си е направил труда да изчете състава на дъвките:  подсладители сорбитол, манитол, ксилитол, които при предозиране имат слабителен ефект; аспартам, ацесулфам К и сукралоза, за които СЗО преди няколко месеца не се изказа особено ласкаво; синтетични ароматизанти, антиоксиданти и редица други продукти на синтетичната химия. За разнообразие в състава им има и цели три натурални съставки: глицерин, гума арабика и карнаубски восък.