Пъстърва в бекон с печен лимон

за 2 порци, 25 мин 

Кухня
11:27 - 29 Май 2019
3732
Пъстърва в бекон с печен лимон

Продукти

2 изчистени пъстърви – по около 350 г всяка

250 г бекон на тънки филийки

4 клонки мащерка

сол, бял пипер и едър лют червен пипер

1 лимон

2 клонки от розмарин

1-2 ч.л. захар

4 с.л. филирани бадеми – белени, нарязани на люспи

80 г масло

80 г кресон или спанак

 

Приготвяне

Филийките бекон на 2 порции се подреждат една до друга, като леко се застъпват с дългата страна. Поръсват се с листенцата мащерка, бял пипер и лют червен пипер.

В корема на пъстървите се слага розмаринът, настърганата лимонова кора и малко сол.

Всяка пъстърва се поставя в върху бекона и се завива с него.

Лимонът се разполовява и с разрязаната част се притиска в захарта да полепне.

Пъстървите се пекат на загрятата скара или на тиган по около 6-8 мин. от всяка страна.

В същото време се пекат и половинките лимон откъм разрязаната част, докато захарта се карамелизира.

Бадемите се запичат на сух тиган до златисто. Добавя се маслото да се разтопи до леко кафяво.

Пъстървата се гарнира с кресона и карамелените лимони за поливане със сока им.

Овкусява се всичко с бадемвото масло.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.