Пиле с броколи, орехи и джинджифил на тиган (СНИМКИ)
за 2 порции, 35 мин
Продукти
350 г броколи
сол и черен пипер
30 г орехови ядки
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
около 20 г джинджифил
250 г филе пилешки гърди
2 с.л. соев сос
1 ч.л. нишесте
2 с.л. олио
4 с.л. сос от стриди (може да се замени с още соев сос)
1 ч.л. самбал (може да се замени с друг лют сос)
Приготвяне
Броколите се нарязват на розички. Бланшират се във вряща подсолена вода около 2 мин., охлаждат се в студена и се отцеждат.
Орехите се нарязват едро. Обелените червен лук, чесън и джинджифил се наситняват.
Пилешкото месо се нарязва на хапки. Смесва се със соевия сос и нишестето. Запържва се в загрятото олио на висока температура 2 мин. и се изважда.
В същата мазнина се сотират лукът и броколите около 2 мин. Добавят се орехите, чесънът и джинджифилът и се запържва още 1 мин.
Залива се със соса от стриди, разреден с 4 с.л. вода и се кипва.
Връща се пилешкото и се готви около 2 мин. Овкусява се със сол, черен пипер и самбал.