Пиле с броколи, орехи и джинджифил на тиган (СНИМКИ)

за 2 порции, 35 мин

Кухня
23:05 - 13 Декември 2021
3291
Пиле с броколи, орехи и джинджифил на тиган (СНИМКИ)

Продукти

350 г броколи

сол и черен пипер

30 г орехови ядки

2 глави червен лук

1 скилидка чесън

около 20 г джинджифил

250 г филе пилешки гърди

2 с.л. соев сос

1 ч.л. нишесте

2 с.л. олио

4 с.л. сос от стриди (може да се замени с още соев сос)

1 ч.л. самбал (може да се замени с друг лют сос)

 

Приготвяне

Броколите се нарязват на розички. Бланшират се във вряща подсолена вода около 2 мин., охлаждат се в студена и се отцеждат.

Орехите се нарязват едро. Обелените червен лук, чесън и джинджифил се наситняват.

Пилешкото месо се нарязва на хапки. Смесва се със соевия сос и нишестето. Запържва се в загрятото олио на висока температура 2 мин. и се изважда.

В същата мазнина се сотират лукът и броколите около 2 мин. Добавят се орехите, чесънът и джинджифилът и се запържва още 1 мин.

Залива се със соса от стриди, разреден с 4 с.л. вода и се кипва.

Връща се пилешкото и се готви около 2 мин. Овкусява се със сол, черен пипер и самбал.