Пилешка салата с картофи , песто и сирене

за 2 порции, 45 мин

Кухня
09:51 - 04 Ноември 2021
2179
Пилешка салата с картофи, песто и сирене

Продукти

2 филета пилешки гърди

20 г стафиди

сол и черен пипер

1 с.л. зехтин или олио

25 г кедрови ядки (други ядки или семки)

30 г черни маслини без костилките

250 г картофи

3 с.л. босилково песто – домашно приготвено или готово от бурканче

3 клонки босилек

100 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Стафидите се накисват в хладка вода за 10 мин.

Подсушените пилешки гърди се подправят със сол и черен пипер. Запържват се в загретия зехтин за 3 мин.  от всяка страна.

Сипва се малко вода да покрие само дъното и се готви още 4 мин. на средна температура. Оставя се да изстине и се нарязва на кубчета.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се смесват с маслините и изстисканите стафиди, нарязани на едро.

Обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват във вряща подсолена вода за 9 мин.

2 с.л. от картофената вода се смесват с пестото. Отцеждат се картофите и се разбъркват с пестото.

Добавя се всичко останало, подправя се със сол и черен пипер и внимателно се разбърква.

Поръсва се с наситнения босилек и се гарнира с натрошеното сирене.