Пилешки дробчета с пресен лук
за 2 порции, 20 мин
Продукти
300 г пилешки дробчета
300 г пресен лук
1/4 връзка магданоз
1 с.л. масло
1 ч.ч. бяло вино
сол, черен или меланж пипер на зърна
5 с.л. течна готварска сметана или 2-3 с.л. заквасена сметана
Приготвяне
Пилешките дробчета се подсушават върху кухненска хартия.
Бялата част на пресния лук се нарязва на 1-2 см дълги парченца. Зелената част се нарязва на фини пръстенчета или по на едро.
Загрява се маслото и се сотира бялата част на лука 1-2 мин. Деглазира се с бялото вино и се оставя да заври силно - да се изпари течността.
Слага се черният дроб и се запържва всичко 3-4 мин. – да остане сочен.
Добавя се зеленият лук и се разбърква на котлона. Посолява се и се поръсва със счукан черен или меланж пипер.
Сипва се сметаната, разбърква се и се маха от котлона. Поръсва се с наситнения магданоз.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" -само за 1 лев.