Пилешки дробчета с пресен лук

за 2 порции, 20 мин

Кухня
16:56 - 10 Май 2019
7496
Пилешки дробчета с пресен лук

Продукти

300 г пилешки дробчета

300 г пресен лук

1/4 връзка магданоз

1 с.л. масло

1 ч.ч. бяло вино

сол, черен или меланж пипер на зърна

5 с.л. течна готварска сметана или 2-3 с.л. заквасена сметана

 

Приготвяне

Пилешките дробчета се подсушават върху кухненска хартия.

Бялата част на пресния лук се нарязва на 1-2 см дълги парченца. Зелената част се нарязва на фини пръстенчета или по на едро.

Загрява се маслото и се сотира бялата част на лука 1-2 мин. Деглазира се с бялото вино и се оставя да заври силно - да се изпари течността.

Слага се черният дроб и се запържва всичко 3-4 мин. – да остане сочен.

Добавя се зеленият лук и се разбърква на котлона. Посолява се и се поръсва със счукан черен или меланж пипер.

Сипва се сметаната, разбърква се и се маха от котлона. Поръсва се с наситнения магданоз.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" -само за 1 лев.