Пуешко с картофи , шунка и домати
за 4 порции, 30 мин
Кухня
08:21 - 18 Ноември 2021
5321
Продукти
600 г пуешки гърди без кост
800 г картофи
сол и черен пипер
200 г чери домати или нарязани от едрите
1 глава лук
4-5 стръка магданоз
2 с.л. зехтин или олио
80 г шунка или бекон
Приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват във вряща подсолена вода.
Чери доматите се разполовяват. Обеленият лук се нарязва на ивици. Магданозът се наситнява.
Подсушеното пуешко филе се нарязва на хапки. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто кафяво и се изважда.
В същата мазнина се слагат картофите и шунката на парченца и се запържват до златисто. Прибавя се лукът и се пържи още малко.
Връща се пуешкото заедно с доматите, подправя се със сол и черен пипер и се запържва всичко 2-3 мин.
Поръсва се с магданоза.