Рагу с кюфтенца и нахут
за 2 порции, 55 мин
Продукти
300 г кайма по избор
1 яйце
2 с.л. извара
2 с.л. прясна галета – хлебни трохи
сол и черен пипер
1 връзка пресен лук
1 малък лимон
240 г сварен и отцеден нахут – може от консерва
1 с.л. зехтин или олио
½ ч.л. смлян кимион
400 г домати – може от консерва
Приготвяне
Омесва се каймата с яйцето, изварата, галетата, сол и черен пипер.
Оформят се малки кюфтенца.
Изцежда се сокът на лимона.
Изплаква се свареният нахут със студена вода и се отцежда.
Загрява се мазнината и се изпържват кюфтенцата на средна температура до златисто кафяво. Поръсват се с кимиона.
Прибавят се нарязаните на едро домати, нахутът, нарязаният на дребно или по на едро пресен лук.
Оставя се да кипне и се готви на средна температура 12 мин., като кюфтетата се обръщат два пъти.
Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.