Рагу с кюфтенца и нахут

за 2 порции, 55 мин

Кухня
17:12 - 31 Май 2019
4716
Рагу с кюфтенца и нахут

Продукти

300 г кайма по избор

1 яйце

2 с.л. извара

2 с.л. прясна галета – хлебни трохи

сол и черен пипер

1 връзка пресен лук

1 малък лимон

240 г сварен и отцеден нахут – може от консерва

1 с.л. зехтин или олио

½ ч.л. смлян кимион

400 г домати – може от консерва

 

Приготвяне

Омесва се каймата с яйцето, изварата, галетата, сол и черен пипер.

Оформят се малки кюфтенца.

Изцежда се сокът на лимона.

Изплаква се свареният нахут със студена вода и се отцежда.

Загрява се мазнината и се изпържват кюфтенцата на средна температура до златисто кафяво. Поръсват се с кимиона.

Прибавят се нарязаните на едро домати, нахутът, нарязаният на дребно или по на едро пресен лук.

Оставя се да кипне и се готви на средна температура 12 мин., като кюфтетата се обръщат два пъти.

Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.