С Lupa.bg в Майорка: Собрасада заек с бадеми и маслини

за 6 порции, 95 мин

Кухня
09:29 - 07 Ноември 2021
4291
С Lupa.bg в Майорка: Собрасада заек с бадеми и маслини

Продукти

1 заек

300 г не много едър лук

500 г картофи

6 клонки мащерка

6 дафинови листа

сол и черен пипер

8 с.л. зехтин

100 г белени бадеми

100 мл бяло вино

400 мл пилешки бульон

100 г маслини

½ връзка магданоз

50 г sobrasada de mallorca – колбас, наденица с червен пипер

 

Приготвяне

Обелените глави лук се разрязват на четири.

Обелените картофи се нарязват на дебели резени.

Заекът се нарязва на 8 части.

Месото лукът, картофите, мащерката и дафиновите листа се смесват. Поръсва се сол и черен пипер, полива се със зехтина и се разбърква. Запържва се всичко за кратко, като се добавят и бадемите.

Деглазира се с бялото вино и бульона като се оставя силно да заври.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 70 мин.

20 мин. преди края на готвенето се добавят маслините и дреблоийките на заека, нарязани на едри парчета.

2-3 мин. преди края на готвенето се слага собрасадата - наденицата, на парчета.

Поръсва се накрая с наситнен магданоз.