Шоколадова торта с малко брашно

за 1 брой, 55 мин

Кухня
09:07 - 01 Май 2019
13539
Шоколадова торта с малко брашно

Продукти

150 г тъмен шоколад

250 г масло

120 г захар

5 яйца

2 с.л. лъжици брашно

2 с.л. какао

1 ч.л. бакпулвер

За глазурата:

100 г тъмен шоколад

100 мл течна сметана или прясно мляко

 

Приготвяне

Разтопява се натрошеният шоколад с маслото на водна баня.

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се брашното, какаото и бакпулверът. Прибавя се шоколадът с маслото и се разбърква.

Разстила се в намазнена форма. Пече се в загрята фурна на 160 градуса 30 мин.

Загрява се сметаната и се слага натрошеният шоколад да се разтопи като се разбърква.

Глазурата се разстила отвсякъде върху тортата и се оставя да се стегне.

Докато глазурата още не е застинала, може да се залепят върху нея парчета различен шоколад и/или шоколадови бонбони.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" само за 1 лев.