Шоколадова торта с малко брашно
за 1 брой, 55 мин
Продукти
150 г тъмен шоколад
250 г масло
120 г захар
5 яйца
2 с.л. лъжици брашно
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
За глазурата:
100 г тъмен шоколад
100 мл течна сметана или прясно мляко
Приготвяне
Разтопява се натрошеният шоколад с маслото на водна баня.
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се брашното, какаото и бакпулверът. Прибавя се шоколадът с маслото и се разбърква.
Разстила се в намазнена форма. Пече се в загрята фурна на 160 градуса 30 мин.
Загрява се сметаната и се слага натрошеният шоколад да се разтопи като се разбърква.
Глазурата се разстила отвсякъде върху тортата и се оставя да се стегне.
Докато глазурата още не е застинала, може да се залепят върху нея парчета различен шоколад и/или шоколадови бонбони.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" само за 1 лев.