Стойнев: Корнелия не е спирала бесепари- мераклии за Киев

България няма да остане без газ, ще вземе от съседите, но цените ще са други, заключи топ социалистът

Новини
09:45 - 01 Май 2022
2614
Стойнев: Корнелия не е спирала бесепари-мераклии за Киев

Трябваше да сме подготвени за ситуацията със спрените доставки на природен газ от Русия - щом има санкции, трябваше да се очакват и контрасанкции. Това заключи топ социалистът Драгомир Стойнев пред БНТ. 

Той обясни, че курсът на рублата спрямо долара и еврото се определят от Руската централна банка и има риск да изгубим пари.

Нормално е в една коалиция да има различия. Самият бизнес обаче настояваше да се продължат преговорите с „Газпром“, защото от тях получаваме най-евтиният газ, има сигурност на доставките и т.н. 

Страната ни няма да остане без газ - може да се доставят отделни количества от Турция, Румъния, Гърция, но цената ще е различна, обясни топ социалистът.  

Бившият икономически министър опроверга слуховете, че имало депутати от БСП, желаещи да отидат с Кирил Петков в Украйна, но соцлидерката Корнелия Нинова не ги пуснала. „БСП не е някакъв трън, ние сме за мирно решаване на конфликта. Според мен там трябваше да отиде само премиерът Кирил Петков“, каза Стойнев.

Стойнев не отрече, но и не потвърди, че левицата може да си тръгне от коалицията, ако на 4 май парламентът реши да изпратим военна помощ на Украйна, а призова за разум.