Зелена салата с ягоди и босилек
за 4 порции, 20 мин
Кухня
10:45 - 02 Май 2019
4561
Продукти
225 г рукола - може зелена салата, спанак
2-3 стръка босилек
50 г пармезан, пекорино или друго ароматно жълто сирене - може кашкавал
500 г ягоди
2-3 с.л. бял или розов балсамов оцет - може ябълков оцет
50 г мед
4-5 с.л. зехтин
4 с.л. кедрови ядки - може други ядки или семки
сол и черен пипер
Приготвяне
Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се оставят да изстинат.
Руколата се смесва с накъсаните или нарязани листа босилек.
Добавят се разполовените или на четвъртинки ягоди.
Полива се с дресинг от разбитите оцет, мед, сол, черен пипер, сол и зехтин.
Поръсва се с настърганото на едри люспи жълто сирене и с кедровите ядки.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" само за 1 лев.