Зелена салата с ягоди и босилек

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:45 - 02 Май 2019
4561
Зелена салата с ягоди и босилек

Продукти

225 г рукола - може зелена салата, спанак

2-3 стръка босилек

50 г пармезан, пекорино или друго ароматно жълто сирене - може кашкавал

500 г ягоди

2-3 с.л. бял или розов балсамов оцет - може ябълков оцет

50 г мед

4-5 с.л. зехтин

4 с.л. кедрови ядки - може други ядки или семки

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се оставят да изстинат.

Руколата се смесва с накъсаните или нарязани листа босилек.

Добавят се разполовените или на четвъртинки ягоди.

Полива се с дресинг от разбитите оцет, мед, сол, черен пипер, сол и зехтин.

Поръсва се с настърганото на едри люспи жълто сирене и с кедровите ядки.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" само за 1 лев.