Зеленчуци със сос от фъстъчено масло
за 4 порции, 40 мин
Кухня
13:54 - 01 Април 2019
4228
Продукти
1 кг микс от различни зеленчуци
1 люто чушле
2-3 с.л. фъстъчено масло
1-2 с.л. цели печени фъстъци
сол
Приготвяне
Зеленчуците се подготвят за готвене, като някои може да се оставят цели.
Сваряват се в подсолена вода до леко омекване и се отцеждат. Измерва се 250 мл от зеленчуковия бульон.
Лютото чушле се нарязва на пръстенчета и се добавя към зеленчуковия бульон.
Прибавя се фъстъченото масло и се разбърква. Кипва се и се подправя със сол.
Зеленчуци се поливат със соса и се поръсват с целите фъстъци.
Може да се гарнира с варени яйца.