Денков: Основните институции да действаме заедно, за да се справим с кризите

Росен Желязков, министрите Калин Стоянов и Тодор Тагарев не дойдоха на срещата

Новини
20:28 - 11 Октомври 2023
2735
Денков: Основните институции да действаме заедно, за да се справим с кризите

Премиерът определи като конструктивни разговорите по време на КСНС при президента
Когато има важни задачи за решаване, институциите трябва да бъдат заедно.

Винаги съм предирал за това, че България има да решава важни задачи, 3-те основни институции трябва да бъдат заедно във формирането на решения и изпълнението им. По отношението на настоящите проблеми правителството е свършило голяма част от задачите, това е резултат от активните усилия на всички ангажирани в тези процеси. Това заяви премиерът Николай Денков.

Очерта се ясно, че по отношение на мигрантската криза, справянето с извеждането на българите от Израел, правителството е свършило голяма част от задачите. Това е резултат от активните усилия на всички ангажирани, заяви Николай Денков.

Кризите не започнаха от днес, имаме такива вече година и половина, свързани с войната в Украйна спирането на газа и други заплахи, които изискваха общи действия на институциите, припомни премиерът.

Трябва да се включат и лидерите на партиите от НС, защото много от нещата зависят от това какво ще се случи в парламента. 

Трябва да се действа съвместно - парламент, МС и президентство, призова Денков. 

Няма нищо тревожно в тази среща, а причина за нея а ясното осъзаване, че трябва да действаме заедно, за да направим България нискорискова и безопасна за хората, заключи министър-председателят.

КСНС при държавният глава бе бойкотирана от редица от поканените министри- не се явиха Тодор Тагарев, който е на редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, но и МВР министърът Калин Стоянов, главсекът Коцев. Не дойде и шефът на парламента Росен Желязков. Твърди се, че утре ще се проведе подобна по формат среща в НС.