Джинджифилови палачинки с моркови

за 4 порции, 55 мин

Кухня
11:28 - 19 Декември 2019
2089
Джинджифилови палачинки с моркови

Продукти

10 г пресен джинджифил

600 г моркови

20 г сусамово олио -  може слънчогледово или зехтин

1 с.л. захар

200 г бяло брашно

70 г царевично брашно

2 ч.л. къри на прах

500 мл зеленчуков бульон

8 с.л. олио

1 ряпа

3 с.л. портокалов сок

1 с.л. оцет

3 с.л. зехтин или олио

50 г солен шамфъстък

копър, сол и черен пипер

 

Приготвяне

Морковите се разрязват наполовина по дължина. Задушават се в сусамовото олио и 100 мл вода, поръсени със захарта, сол и черен пипер, за 5-6 мин., докато се глазират, а течността се изпари, но да останат леко хрупкави.

За палачинките се разбъркват бялото брашно, царевичното, кърито, зеленчуковият бульон, сол и черен пипер на гладко полутечно тесто.

Пържат се в намазан с олио тиган, като при изсипването на всяка доза веднага върху още течното тесто се слагат по няколко надлъжни парчета моркови. Пържат се от двете страни и се държат топли в леко загрята фурна.

Палачинките се поръсват с копър и счукани ядки шамфъстък.

Гарнират се със салата от обелените и нарязани на тънки ивички ряпа и джинджифил, овкусени с дресинг от зехтина, оцета, портокаловия сок, малко сол.

Палачинките стават много ароматни, ако се изпържат в царевично олио.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.