Опит за двойно убийство в Стара Загора

Топ
12:03 - 25 Септември 2023
2612
Опит за двойно убийство в Стара Загора

Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 49-годишен мъж, направил опит умишлено да умъртви двама мъже.

Това съобщават от пресцентъра на Окръжния съд в града. На 19 септември т. г. С. Ж. е направил опит умишлено да умъртви П. Р., на 45 години и е ранил друг мъж. Срещу обвиняемия са повдигнати и обвинения, че е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение, както и че е попречил на орган на властта – полицейски служител, да изпълни задълженията си.

В сряда мъжът се беше барикадирал в сграда в близост до пазар "Васил Шаханов" в Стара Загора, Повече от три часа психолози, униформени и близки водиха преговори с него да се предаде. Причината за стрелбата във вторник вечерта е търсене на невърнати кредити.

Окръжният съд е приел, че от събраните до момента доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянията по повдигнатите му обвинения. Към момента едно от повдигнатите обвинения на С. Ж. е за извършено тежко умишлено престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът е счел, че съществува реална опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление. Обвиняемият е осъждан за други умишлени престъпления от общ характер и е изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“, съобщи БТА.

В тридневен срок определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Пловдивския апелативен съд.