Поширани круши в бяло вино с мед и шафран

за 4 порции, 25 мин

Кухня
07:29 - 30 Ноември 2021
1974
Поширани круши в бяло вино с мед и шафран

Продукти

4 едри круши

1 портокал

400 мл бяло вино

100 г мед

50 г кафява захар

1 пръчка канела

1 щипка шафран

Приготвяне

Портокалът се нарязва на шайби. Смесва се с виното, меда, захарта, канелата и шафрана.

Сипва се 200 мл вода и се кипва.

Крушите се обелват - остават цели, като се запазват и дръжките.

Слагат се вертикално да се варят в течността около 30 мин.

Крушите се изваждат, а течността се охлажда. Връщат се крушите да киснат едно денонощие.

При поднасяне се отцеждат, като могат да се гарнират с подсладено кисело мялко или заквасена сметана.