Поширани круши в бяло вино с мед и шафран
за 4 порции, 25 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            07:29 - 30 Ноември 2021                                        
                                                                                                            
                                        4192
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
4 едри круши
1 портокал
400 мл бяло вино
100 г мед
50 г кафява захар
1 пръчка канела
1 щипка шафран
Приготвяне
Портокалът се нарязва на шайби. Смесва се с виното, меда, захарта, канелата и шафрана.
Сипва се 200 мл вода и се кипва.
Крушите се обелват - остават цели, като се запазват и дръжките.
Слагат се вертикално да се варят в течността около 30 мин.
Крушите се изваждат, а течността се охлажда. Връщат се крушите да киснат едно денонощие.
При поднасяне се отцеждат, като могат да се гарнират с подсладено кисело мялко или заквасена сметана.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    