Поширани круши в бяло вино с мед и шафран
за 4 порции, 25 мин
Кухня
07:29 - 30 Ноември 2021
3965
Продукти
4 едри круши
1 портокал
400 мл бяло вино
100 г мед
50 г кафява захар
1 пръчка канела
1 щипка шафран
Приготвяне
Портокалът се нарязва на шайби. Смесва се с виното, меда, захарта, канелата и шафрана.
Сипва се 200 мл вода и се кипва.
Крушите се обелват - остават цели, като се запазват и дръжките.
Слагат се вертикално да се варят в течността около 30 мин.
Крушите се изваждат, а течността се охлажда. Връщат се крушите да киснат едно денонощие.
При поднасяне се отцеждат, като могат да се гарнират с подсладено кисело мялко или заквасена сметана.