Салата от ряпа с джинджифил

за 4 порции, 20 мин 

Кухня
09:21 - 08 Ноември 2019
511
Салата от ряпа с джинджифил

Продукти

по 1 глава от 4 вида ряпа – продълговатата дайкон, бяла, черна, червена

1 по-малка глава целина

4 моркова

зелена салата - само по-крехката сърцевина

20 г пресен джинджифил

4 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко

1-2 с.л. лимонов сок или бял балсамов оцет

2 с.л. тиквени семки

3 с.л. зехтин или олио – може тиквено

сол

 

Приготвяне

Обелените ряпа, целина и моркови се настъргват едро.

Обеленият джинджифил се нарязва на ивички.

Добавят се целите или накъсани едро листенца зелена салата.

Подправя се с дресинг от зехтина или олиото, лимоновия сок или оцета и сол.

Залива се с разбърканата заквасена сметана и леко се разбърква.

Поръсва се със запечените на сух тиган до златисто тиквени семки.

Салатата може да се гарнира с цели изчистени скариди, запържени за кратко в малко масло, посолени и овкусени с бял или черен пипер. Или с риба тон, както и друга риба от консерва.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.