Салата от ряпа с джинджифил
за 4 порции, 20 мин
Продукти
по 1 глава от 4 вида ряпа – продълговатата дайкон, бяла, черна, червена
1 по-малка глава целина
4 моркова
зелена салата - само по-крехката сърцевина
20 г пресен джинджифил
4 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко
1-2 с.л. лимонов сок или бял балсамов оцет
2 с.л. тиквени семки
3 с.л. зехтин или олио – може тиквено
сол
Приготвяне
Обелените ряпа, целина и моркови се настъргват едро.
Обеленият джинджифил се нарязва на ивички.
Добавят се целите или накъсани едро листенца зелена салата.
Подправя се с дресинг от зехтина или олиото, лимоновия сок или оцета и сол.
Залива се с разбърканата заквасена сметана и леко се разбърква.
Поръсва се със запечените на сух тиган до златисто тиквени семки.
Салатата може да се гарнира с цели изчистени скариди, запържени за кратко в малко масло, посолени и овкусени с бял или черен пипер. Или с риба тон, както и друга риба от консерва.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.