Скоростни босилкови кюфтенца от наденица с ориз
за 2 порции, 15 мин
Кухня
10:15 - 25 Ноември 2021
2590
Продукти
200-250 г сурова наденица по избор
1 скилидка чесън
400 г пасирани домати
1 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 щипка захар, 125 г ориз
4 стръка босилек
1 с.л. олио
Приготвяне
Доматите, счуканият чесън и зехтинът се смесват, подправят се със сол, черен пипер и захарта и се слага да кипне. Готви се на висока температура 10 мин.
През това време се сварява оризът. Нарязват се на лентички листенцата босилек.
Изважда се месото от наденицата и се омесва с половината босилек.
Оформят се около 10 малки кюфтенца. Изпържват се в загрятото олио за около 3 мин. Добавя се доматеният сос и къкри 3 мин.
Гарнират се с ориза и се поръсва с останалия босилек.