Ананасово суфле с крем сирене

за 8 порции, 40 мин

Кухня
08:18 - 15 Март 2019
866
Ананасово суфле с крем сирене

Продукти

6 шайби ананас от компот или пресен

4 яйца

85 г захар

125 г крем сирене

4 с.л. лимонов сок

2 с.л. брашно

1 с.л. пудра захар

още малко пудра захар за поръсване

листенца маточина или мента, лавандула

 

Приготвяне

Две от шайбите ананас се нарязват на малки парченца. Жълтъците се разбиват със захарта на лека пяна. Добавят се крем сиренето и лимоновият сок и се разбърква.

Прибавя се постепенно брашното с разбъркване до гладкост. Слагат се и парченцата ананас. Разбиват се белтъците на твърд сняг и се добавят с леко разбъркване чрез повдигане.

Тестото се разпределя в 8 купички за печене. Поръсва се със супената лъжица пудра захар.

Пече се в загрята фурна на 175 градуса около 20 мин.

Суфлетата се обръщат в чинийки. Гарнират се с половин шайба ананас. 

Поръсват се с останалата пудра захар и с листенца маточина или друга билка.