Бьоф Строганов с гъби и кисели краставички

за 4 порции, 45 мин

Кухня
09:48 - 10 Февруари 2025
1066
Бьоф Строганов с гъби и кисели краставички

Продукти

600 г говеждо/телешко филе

2 глави лук

75 г кисели краставички

1 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 с.л. масло

1 с.л. брашно

250 мл говежди/телешки бульон

200 г заквасена сметана

 

Приготвяне

Обеленият лук и киселите краставички се нарязват на малки кубчета.

Подсушеното месо се нарязва на ленти с широчина 1,5 см. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто кафяво.

Подправя се със сол и черен пипер и се изважда от тигана.

В същата мазнина се запържва лукът около 1 мин. Поръсва се с брашното, запържва се до леко жълто. Сипва се бульонът с разбъркване и кипва.

Прибавят се киселите краставички и се готви около 10 мин. на средна температура с често разбъркване.

Добавя се заквасената сметана, подправя се със сол и черен пипер. Връща се месото в соса.

Може да се поднесе с печени или пържени картофи.