Ароматна пъстърва в тесто на Цветница

за 2 порции, 55

Кухня
07:30 - 21 Април 2019
2030
Ароматна пъстърва в тесто на Цветница

Продукти

2 пъстърви

1 портокал

1 пръчка канела

1 пакет тесто за пица или домашно приготвено

сол и бял пипер

 

Приготвяне

Кората на портокала се настъргва, плодът се нарязва на филийки.

Пъстървите се подсушават отвън и отвътре. Правят се няколко разреза от едната страна с около 2 см дълбочина.

Рибите се натриват отвън и отвътре със сол, бял пипер и портокаловата кора.

Напълват се с портокаловите резени и се слага между тях разполовената пръчка канела.

Тестото за пица се разтегля или разточва на 2 кори.

Слага се пъстървата в средата и тестото, загъва се около нея и се притиска - от страната на нарезите трябва да остане открита.

Опакованата пъстърва се слага в тава с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.