Ароматна пъстърва в тесто на Цветница
за 2 порции, 55
Кухня
07:30 - 21 Април 2019
2532
Продукти
2 пъстърви
1 портокал
1 пръчка канела
1 пакет тесто за пица или домашно приготвено
сол и бял пипер
Приготвяне
Кората на портокала се настъргва, плодът се нарязва на филийки.
Пъстървите се подсушават отвън и отвътре. Правят се няколко разреза от едната страна с около 2 см дълбочина.
Рибите се натриват отвън и отвътре със сол, бял пипер и портокаловата кора.
Напълват се с портокаловите резени и се слага между тях разполовената пръчка канела.
Тестото за пица се разтегля или разточва на 2 кори.
Слага се пъстървата в средата и тестото, загъва се около нея и се притиска - от страната на нарезите трябва да остане открита.
Опакованата пъстърва се слага в тава с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.