Авокадо-бананов шоко крем с кокос и ядки
за 4 порции, 15 мин
Кухня
10:39 - 17 Януари 2025
750
Продукти
2 с.л. кокосов чипс – едри стърготини
3 с.л. ядки шамфъстък
2 бр. авокадо
1 банан
5 с.л. какао на прах
1 щипка канела или друга подправка – карамфил, бахар, ванилия
Приготвяне
Кокосовият чипс и шамфъстъкът се запичат на сух тиган 3 мин. на средна температура.
Авокадото се разполовява, махат се костилките и се издълбава от кората с лъжица. Нарязва се на парчета.
Обеленият банан се нарязва на парчета.
Пасират се заедно с какаото и канелата.
Разпределя се в купички, поръсва се с кокоса и шамфъстъка. Слага се в хладилника за около 2 часа.
Може да се гарнира и с дребни кокосови стърготини, а шамфъстъкът да се замени с други ядки