Авокадо-бананов шоко крем с кокос и ядки

за 4 порции, 15 мин

Кухня
10:39 - 17 Януари 2025
750
Авокадо-бананов шоко крем с кокос и ядки

Продукти

2 с.л. кокосов чипс – едри стърготини

3 с.л. ядки шамфъстък

2 бр. авокадо

1 банан

5 с.л. какао на прах

1 щипка канела или друга подправка – карамфил, бахар, ванилия

 

Приготвяне

Кокосовият чипс и шамфъстъкът се запичат на сух тиган 3 мин. на средна температура.

Авокадото се разполовява, махат се костилките и се издълбава от кората с лъжица. Нарязва се на парчета.

Обеленият банан се нарязва на парчета.

Пасират се заедно с какаото и канелата.

Разпределя се в купички, поръсва се с кокоса и шамфъстъка. Слага се в хладилника за около 2 часа.

Може да се гарнира и с дребни кокосови стърготини, а шамфъстъкът да се замени с други ядки