Азиатско пиле със зелен фасул , нудели и фъстъци

за 2 порции 

Кухня
10:36 - 11 Януари 2022
2941
Азиатско пиле със зелен фасул, нудели и фъстъци

Продукти

300 г пилешки гърди

20 г пресен джинджифил

200 г отцеден зелен фасул от консерва или замразен

3 с.л. олио – може 2 с.л слънчогледово и 1 с.л. сусамово

100 г нудели – азиатски спагети или друга дребна паста

3 с.л. соев сос

½ ч.л. лют червен пипер на люспи

30 г пържени солени фъстъци

 

Приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на ленти с дебелина около 1 см.

Пресният джинджифил се обелва и нарязва на дребно.

Пилето се запържва в загрятото олио на силен огън до златисто кафяво. Подправя се със сол и половината лют червен пипер и се изважда. 

В същия тиган се добавя останалото олио и се сотират леко зеленият фасул и джинджифилът.

Прибавят се нуделите с 250 мл вряла вода, соевият сос и останалият лют пипер.

Готви се под капак на средна температура 2 мин.

Връща се пилешкото и къкри още 2 мин.

Поръсва се с фъстъците.