Бобена супа със салвия и фиде

за 4 порции, 50 мин

Кухня
08:34 - 11 Юли 2022
4460
Бобена супа със салвия и фиде

Продукти

Около 400 г сварен боб – може от консерва

3 главички лук - около 150 г

2 скилидки чесън

100 г пушен бекон

1 с.л. зехтин или олио

800 мл зеленчуков бульон

3 моркова - около 200 г

2 стръкчета салвия

сол и черен пипер

30 г пармезан или друго жълто сирене – може кашкавал

200 г фиде или друга дребна паста

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Беконът се нарязва на кубчета и се запържва заедно с лука на средна температура в загретия зехтин или олио. Добавя се чесънът и се сотира още 1 мин. Сипва се бульонът и се оставя да заври.

Морковите се нарязват на кубчета, добавят се и се готви на средна температура около 20 мин.

Прибавят се наситнените листенца салвия и къкри още 5 мин. Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се с настърган пармезан.

Междувременно фидето се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Отцежда се и се поднася към супата за гарниране.

Фидето може да се добави да се свари направо в супата заедно със салвията.