Бутер щрудел с пуешко и тиква

за 3 порции, 60 мин

Кухня
08:09 - 06 Януари 2022
2619
Бутер щрудел с пуешко и тиква

Продукти

1 пакет бутертесто

250 г тиква – изчистена и обелена

250 г пуешки гърди

200 г крем сирене или заквасена сметана

1 скилидка чесън

½ връзка магданоз

200 мл зеленчуков бульон

1 средна глава лук

къри на прах

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пуешкото месо, тиквата и лукът се нарязват на кубчета и се запържват в незалепващ загрят тиган.

Подправя се със сол, черен пипер и къри на прах.

Сипва се зеленчуковият бульон и се оставя да къкри докато течността се изпари.

Крем сиренето се подправя с обеления и счукан чесън, черен пипер и къри. Добавя се наситненият магданоз и се разбърква.

Бутертестото се намазва с млечния крем. Разстила се пуешката плънка и се навива от дългата страна на кората на руло. Затварят се добре краищата с притискане.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.

Щруделът може да се приготви по същия начин с пилешки гърди или колбас по избор.