Бутер щрудел с пуешко и тиква
за 3 порции, 60 мин
Продукти
1 пакет бутертесто
250 г тиква – изчистена и обелена
250 г пуешки гърди
200 г крем сирене или заквасена сметана
1 скилидка чесън
½ връзка магданоз
200 мл зеленчуков бульон
1 средна глава лук
къри на прах
сол и черен пипер
Приготвяне
Пуешкото месо, тиквата и лукът се нарязват на кубчета и се запържват в незалепващ загрят тиган.
Подправя се със сол, черен пипер и къри на прах.
Сипва се зеленчуковият бульон и се оставя да къкри докато течността се изпари.
Крем сиренето се подправя с обеления и счукан чесън, черен пипер и къри. Добавя се наситненият магданоз и се разбърква.
Бутертестото се намазва с млечния крем. Разстила се пуешката плънка и се навива от дългата страна на кората на руло. Затварят се добре краищата с притискане.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
Щруделът може да се приготви по същия начин с пилешки гърди или колбас по избор.