Бял шоколадов мус с ягоди за Цветница

за 2 порции, 30 мин

Кухня
07:45 - 21 Април 2019
3450
Бял шоколадов мус с ягоди за Цветница

Продукти

250 г свежи ягоди

1 шушулка ванилия или ванолов екстракт

150 г бял шоколад

300 мл течна сметана за разбиване

1 ч.л. захар

1 ч.л. ванилова захар

1 щипка сол

прясно смлян меланж пипер или черен пипер

 

Приготвяне

Шушулката ванилия се разполовява по дължина и се остъргват семенцата.

Шоколадът се нарязва и се загрява със сметаната и ванилията с разбъркване докато се разтопи.

Кремът се оставя да изстине и се слага в хладилника да се охлади.

Ягодите се нарязват на половинки или четвъртинки. Смесват се със захарта, ваниловата захар и щипката сол.

Поръсват се с меланж пипер и се оставят да престоят около 30 мин.

Шоколадовият бял крем се разбива и се разпределя в чаши. Гарнира се с пиперените ягоди.