Бял шоколадов мус с ягоди за Цветница
за 2 порции, 30 мин
Кухня
07:45 - 21 Април 2019
4228
Продукти
250 г свежи ягоди
1 шушулка ванилия или ванолов екстракт
150 г бял шоколад
300 мл течна сметана за разбиване
1 ч.л. захар
1 ч.л. ванилова захар
1 щипка сол
прясно смлян меланж пипер или черен пипер
Приготвяне
Шушулката ванилия се разполовява по дължина и се остъргват семенцата.
Шоколадът се нарязва и се загрява със сметаната и ванилията с разбъркване докато се разтопи.
Кремът се оставя да изстине и се слага в хладилника да се охлади.
Ягодите се нарязват на половинки или четвъртинки. Смесват се със захарта, ваниловата захар и щипката сол.
Поръсват се с меланж пипер и се оставят да престоят около 30 мин.
Шоколадовият бял крем се разбива и се разпределя в чаши. Гарнира се с пиперените ягоди.