Чили бобена салата с царевица и бекон

за 8 порции, 25 мин

Кухня
08:32 - 01 Април 2022
4214
Чили бобена салата с царевица и бекон

Продукти

2 малки консерви червен, черен или шарен боб или 400-450 г предварително сварен и отцеден

2 малки консерви бял едър или по-дребен бял боб или 400-450 г предварително сварен и отцеден

1 малка консерва царевица или 200-250 г предварително сварена и отцедена млечна царевица

2 чили чушлета – червено и зелено, или 2 парчета от червена и зелена сладка чушка

2 скилидки чесън

2 глави лук

1-2 щипки кафява захар

оцет по избор на вкус

150 мл кетчуп

200 г пушен бекон на кубчета

 

Приготвяне

Отцеждат се бобът и царевицата от консервите.

Обеленият лук се нарязва на филийки. Обеленият чесън и изчистените от семето люти чушлета се нарязват фино.

Беконът се запържва на сух тиган до златисто кафяво. Добавят се оцетът, захарта, кетчупът, 100 мл вода, чесънът, чилито и се оставя да заври силно.

Смесва се още топлият сос с бекон с боба, царевицата и лука.

Салатата може да се поднесе топла или студена.