Финалът на "Братя-3": Феновете на сериала тъгуват за Стойо Мирков (СНИМКИ)

Зрителите чакат четвърти сезон и вече "пишат" сценария - че "братята" Владо Михайлов и Алекс Иванов ще воюват с баща си Христо Шопов

Нещо за четене
00:31 - 04 Декември 2021
56421
Финалът на "Братя-3": Феновете на сериала тъгуват за Стойо Мирков (СНИМКИ)

Финалът на третия сезон на хитовата криминална драма "Братя" разплака мнозина от зрителите, които следят трепетно развоя от началото на сагата през есента на миналата година. Един от любимците в сериала - полицейският инспектор Калин Йосифов, изигран брилянтно от Стойо Мирков, намери смъртта си, покосен от канонада от куршуми, изстреляни от неговия смъртен враг - Денис Топал. Героят на Владимир Михайлов е другият голям любимец на зрителите на "Братя".

Във финалната, изпълнена с изключително напрежение, екшън сцена Топал и Йосифов се изправиха един срещу друг, като наркобосът се оказа по-бърз и успя да застреля ченгето от ГДБОП. Денис също бе на косъм от смъртта, но в крайна сметка брат му Александър Акарди-Сандо, който почти през цялото време действаше зад гърба му и пееше на полицията, този път пое куршума, предназначен за Топал и така го спаси. Драмата се разигра в склад в покрайнините на София, където хората на наркобоса трябваше да продадат 200 кг хероин от Афганистан.

Великолепните актьори Стойо Мирков и Владимир Михайлов един срещу друг в драматичната екшън сцена


Това бе цената за освобождението на любимата на Денис - Лора (Йоанна Темелкова), която попадна в ареста, след като уби неговия охранител Оги, който се канеше да го отрови по поръчка на новопоявилия му се баща Филип Карамитев (Христо Шопов). И подкупният прокурор, който задкулисно движеше сделката чрез Денис, освободи в крайна сметка Лора и свали всички обвинения от нея и тя побърза да прегърне Топал вече на свобода.

Мерникът на Денис Топал е доста точен

В епичната битка между "лошите" и "добрите" победиха "лошите" момчета на Денис Топал, тъй като не понесоха сериозни жертви, докато полицаите загубиха най-добрия си шеф - героя на Стойо Мирков. Така краят на едно дълго преследване от страна на полицията завърши безславно, но в същото време на хоризонта се появи нов живот - оказа се, че съпругата на Калин - Ива, в чиято роля е великолепната Искра Донова, е бременна. Мъжът й обаче не можа да чуе благата вест.

Владимир Михайлов показа завидни умения да "стреля" със снайпер, като заедно с останалите мъже от своята групировка успя да неутрализира десетки тежко въоръжени и добре обучени "ченгета".

Полицаите арестуват Радо Андреев (Мартин Димитров)

Дясната ръка на Денис Топал - Радо Андреев - героя на младия и талантлив актьор Мартин Димитров бе арестуван, което накара мнозина зрители да дадат ултиматум на сценаристите във фен страниците на сериала във фейсбук в следващия сезон бързо да го освободят.

Развръзката на "Братя-3" обаче предпостави и продължението - възкръсването на бащата на двамат братя - героя на Христо Шопов означава, че той ще търси отмъщение и ще действа в тандем със своята нова любовница - украинката Юлия Опланчик (Лора Христова), която бе фаталната жена до Денис. "Който е умрял веднъж, няма да умре отново. Денис не те ли научи на това?", с тези думи Филип Карамитев се обърна към Юлия, която се тревожеше за него.

Младата и красива актриса Лора Христова като фаталната украинка Юлия Опланчик

А зрителите се надяват да възкръсне и другият брат на Топал - Борис Донков. Героят на Калин Врачански, който игра основно през първия сезон и се появи за кратко във втория загина в пожар, запален от Юлия. Това надали ще стане, но за сметка на това зрителите в четвъртия сезон ще гледат отново двамата братя от третия, изиграни талантливо и сърцато от Владимир Михайлов и Алекс Иванов.

Ето и част от реакциите на зрителите във фейсбук:

"Прекрасен сериал, обичам българските филми. Ще ми липсва много. И защо трябваше да убивате Калин".

"Въобще цялата серия беше върхът, но… лошите победиха! Обаче накрая отворен финал с Юлия и баща му на Топал! Това дава предпоставки за нов следващ сезон".

Мартин Димитров и Алекс Иванов са сред любимците на зрителите

"Стана ми мъчно за Калин, за Симката и Поли, и за Ива, ама така е и в реалния живот. Трети сезон беше черешката на тортата, и като гледам май ще има и 4-ти сезон, мисля че финалът беше с отворен край. През целия сезон си мислех, че Карамитев е жив щом не го свалят от началните кадри, възможно ли е да има и 4-ти сезон, като се появява и Борис (Калин Врачански), а Черкезов (Дани Ангелов) продължава делото на Калин, а братята се събират и започват война с Карамитев (Христо Шопов) и Юлия (Лора Христова)!? Между другото последните баш си пасват, луди за връзване. Адмирации за целия екип на "Братя". Месеци ни държаха будни до късно, макар и за 30 минути само, но сериалът си струваше! Очакваме 4-ти сезон!"

Искра Донова и Йоанна Темелкова - Ива и Лора преминаха през много драматични ситуации 


"Свободата на Лора я плати Калин!"

"Напротив - Калин си получи възмездието, от човека, който заради него не стана баща...Око за око!"

"Всичко хубаво, но защо Калин трябваше да умира!? Благодаря на Стойо Мирков за прекрасната игра. Разплака ме. Благодаря, Калине, и ще ми липсваш!"

"И сега Лора и Ива как ще се погледнат в очите... Не, че и Лора не пострада от Калин, като загуби бебето... Направо ужас!"

Алекс Иванов и Владимир Михайлов изградиха невероятни образи на двамата братя Сандо и Денис Топал


"Ако има 4-ти сезон, при първа възможност да се освободи Радо - той ми е любимец!"

"Аз все Борис чакам да изскочи от някъде".

"Юлката първо със сина, после с бащата. Беше страхотен финал, очакваме сезон 4!"

Въпреки предателствата и недоверието кръвта вода не става и двамата братя намериха пътя един към друг

"Добър финал с мъка малко за Калин. Но сега за Денис ще е по-трудно. Той забрави за Юлето покрай Лора, но сега и татенцето ще се появи. Черкезов, Ива, Симеон и Поли заедно ще гледат бебе."

"Сезон 4: Братя срещу Баща".

"Стана ми много мъчно за Калин..."

"Върнете Калин!"

Стойо Мирков като инспектор Калин Йосифов предизвика уважение и възхищение за играта си

"Най-трудната любов е най-сладка! Красив и грандиозен финал! Поклон пред целия екип! Благодаря, че ви има!"

"Сериалът си заслужава, но винаги може още по-добре. За мен съставът няма грешка! Това с появата на Христо Шопов накрая беше черешката на тортата! Браво, че сте решили за 4-ти сезон. Калин (Стойо Мирков) беше един от най-добрите персонажи в "Братя". Брилянтен!"

Калин Врачански, Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов по време на снимките на втория сезон на "Братя"

"Аз си искам пак Калин Врачански отнякъде да се покаже пак. Истинския брат в този сериал. Не може тая тъпа украинка така лесно да го е запалила."

"Радо го отнесе, що така бе, сценаристите???"

Бащата на двамата братя възкръсна и е готов за нови подвизи. В ролята на Филип Карамитев е Христо Шопов

"Сценаристите показаха, че българското правосъдие е подкупно и че престъпниците остават на свобода, а иначе сюжетът си беше ясен."

"Сценаристите, какво точно искате да покажете на хората, а и на децата, които гледат? Че добрите хора страдат, че злото винаги побеждава, че от едно престъпление се измъкваш с друго? Всички знаем, че в живота често става така, можеше поне във филма да го спестите!"

"Добрите" се молят преди полицейската акция

"Интересно... а вие защо позволявате на детето си да гледа такива филми? В 22:30 ч.? Има филмчета и на "Дисни", в които всичко това е спестено и доброто винаги побеждава".
 
"Това е филм, не Библията..."

"Много сълзи прочетох за Калин, но единствените сълзи, които излязоха от мен и събудиха чувство на щастие са тези, когато Лора излезе и Денис я чакаше! Да плачеш от щастие и то на филм, безспорно говори, че филмът е страхотен и екипът си е свършил работата. Да, тъжно ми стана и за Ива, но знам, че я чака по-добро бъдеще.
А за сцената между двамата братя нямам какво да кажа - много силна!"

"Абсолютно съм съгласна с мнението ви, беше върховно, когато Лора видя Денис и слънцето!"

"Калин от един дразнещ и нестабилен емоционално човек надрасна себе си. Голямата любов към приятеля и колега Борис го тласна в тази неистова борба с Топал. Ива също помогна малко. Отиде си в момент, когато можеше да се наслаждава на семейство, работа и приятели истински. Поздравления за актьора и екипа. До нови срещи!"

Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов разчувстваха зрителите с любовта на техните герои, която не познава граници


"Как така паднаха обвиненията срещу Лора? И как така вместо да бъде преследван след убийство на полицай, Денис се озова пред затвора, за да посрещне Лора?"

"Не ви ли напомни "Жега" сблъсъкът между Калин и Денис. И там Ал Пачино се беше вманиачил да хване Робърт Де Ниро, и там плащаше с цената на семейството си... Мнооого силни сцени в този епичен финал - например трите жени една след друга - Ива с теста, Лора в затвора и Юлия пред огледалото (и трите свързани с Денис, разбира се)".

"В 4-ти сезон двамата братя се обединяват и ще се борят заедно срещу баща си и новата му мутреса Юлия."

Тук може да гледате финалната серия на третия сезон на "Братя".