Гъбен омлет на рулца (Азия стил)
за 2 порции, 15 мин
Продукти
100 г гъби шийтаке (може да се заменят с други гъби по избор)
2 стръка пресен лук
парче джинджифил около 8 г
1 с.л. сусам или други семки
3 яйца
1 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио (може да се замени с друго олио или зехтин)
стръкчета див лук или зелени пера на пресен лук
Приготвяне
Гъбите се нарязват на тънки филийки. Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Обеленият джинджифил се наситнява.
Сусамът се запича на сух тиган до светло кафяво. Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват със соевия сос и 2 с.л. вода.
Гъбите се запържват на висока температура в загрятото сусамово олио. Добавят се пресният лук и джинджифилът и се запържва още 1-2 мин. Изсипва се яйчената смес и се оставя да се стегне на средна температура.
Омлетът се изважда от тигана леко да изстине. Навива се на руло и се нарязва напречно на дебели резени. Поръсват се със сусама. Завързват се със стръкчета див лук.