Гъбена супа с пиле и билки

за 4 порции, 10 мин

Кухня
11:13 - 15 Юни 2023
2716
Гъбена супа с пиле и билки

Продукти

250 г печурки или други гъби

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

2 с.л. масло

1 с.л. брашно

200 мл зеленчуков бульон

300 мл прясно мляко

4 тнки филийки пилешко месо – сварено или печено

1 шепа кресон или друга прясна билка – може микс от различни

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Печурките се нарязват на четвъртинки или на повече, ако са по-едри. Обелените лук и чесън се наситняват.

Разтопява се маслото и се запържват гъбите с лука, чесъна, брашното.

Сипват се бульонът и прясното мляко с разбъркване и се оставя да заври.

Изваждат се малко гъби. Останалото се пасира, подправя се със сол и черен пипер.

Връщат се парченцата гъби в крем супата и пилешкото месо. Поръсва се с кресона или с пресни билки.