Гъбена супа с пиле и билки
за 4 порции, 10 мин
Кухня
11:13 - 15 Юни 2023
3220
Продукти
250 г печурки или други гъби
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
200 мл зеленчуков бульон
300 мл прясно мляко
4 тнки филийки пилешко месо – сварено или печено
1 шепа кресон или друга прясна билка – може микс от различни
сол и черен пипер
Приготвяне
Печурките се нарязват на четвъртинки или на повече, ако са по-едри. Обелените лук и чесън се наситняват.
Разтопява се маслото и се запържват гъбите с лука, чесъна, брашното.
Сипват се бульонът и прясното мляко с разбъркване и се оставя да заври.
Изваждат се малко гъби. Останалото се пасира, подправя се със сол и черен пипер.
Връщат се парченцата гъби в крем супата и пилешкото месо. Поръсва се с кресона или с пресни билки.