Гергьовден с Lupa.bg: Малки хлебчета с извара
за 6-8 бройки
Кухня
07:37 - 05 Май 2022
2908
Продукти
250-300 г извара
350-400 г брашно
1 пак. бакпулвер
1 яйце
2-3 с.л. зехтин или олио
1-2 щипки сол
1 щипка зхар
Приготвяне
Разбъркват се изварата, яйцето, зехтинът или олиото, солта и захарта. Добавя се смесеното с бакпулвера брашно.
Омесва се гладко тесто. Разделя се на топки и се оформят малки хлебчета.
Подреждат се върху хартия за печене. Срязват се леко на кръст отгоре на около 1 см дълбочина.
Пекат се в загрята умерена фурна около 20 мин. до хрупкава коричка.