Горещ шоколад с какаова пяна

за 8 чаши, 20 мин

Кухня
09:05 - 13 Януари 2022
1897
Горещ шоколад с какаова пяна

Продукти

500 мл прясно мляко

200 мл течна сметана

20 г пудра захар

40 г тъмен шоколад

30 г млечен шоколад

10 г какао на прах

1 ч.л. какао на прах за поръсване

 

Приготвяне

Кипва се прясното мляко с течната сметана и пудрата захар и се маха от котлона.

Двата вида шоколад се нарязват, натрошават.

Млечната смес се слага на водна баня.

Добавят се 10-те грама какао и се разбива с пасатор да стане на пяна.

Слага се шоколадът и се разтопява с леко разбъркване.

Разпределя се в чаши и се поръсва с останалото какао.