Гулаш с пуешко и кисело зеле
за 4 порции, 40 мин
Продукти
3 големи глави лук
1 с.л. свинска мас или олио
700 г пуешко месо без кост
1 с.л. червен пипер
2 скилидки чесън
3 с.л. доматено пюре
500 г кисело зеле
1 с.л. брашно
1 ч.ч. заквасена сметана
сол
по желание лют червен пипер
Приготвяне
Обеленият и по-едро нарязаният лук се запържва в свинската мас или олиото 1-2 мин. Добавя се пуешкото месо на хапки и се запържва до леко златисто.
Прибавят се червеният пипер, обеленият чесън на фини филийки и доматеното пюре. Деглазира се с малко вода и се разбърква да кипне.
Слага се киселото зеле, нарязано на ленти се оставя да къкри 15-20 мин.
Смесва се брашното със заквасената сметана и се изсипва в ястието. Подправя се със сол и лют червен пипер.
Гулашът може да се гарнира с варени картофи или картофено пюре. Както и да се приготви с прясно зеле.