Гулаш с пуешко и кисело зеле

за 4 порции, 40 мин

Кухня
09:09 - 17 Януари 2022
1631
Гулаш с пуешко и кисело зеле

Продукти

3 големи глави лук

1 с.л. свинска мас или олио

700 г пуешко месо без кост

1 с.л. червен пипер

2 скилидки чесън

3 с.л. доматено пюре

500 г кисело зеле

1 с.л. брашно

1 ч.ч. заквасена сметана

сол

по желание лют червен пипер

 

Приготвяне

Обеленият и по-едро нарязаният лук се запържва в свинската мас или олиото 1-2 мин. Добавя се пуешкото месо на хапки и се запържва до леко златисто.

Прибавят се червеният пипер, обеленият чесън на фини филийки и доматеното пюре. Деглазира се с малко вода и се разбърква да кипне.

Слага се киселото зеле, нарязано на ленти се оставя да къкри 15-20 мин.

Смесва се брашното със заквасената сметана и се изсипва в ястието. Подправя се със сол и лют червен пипер.

Гулашът може да се гарнира с варени картофи или картофено пюре. Както и да се приготви с прясно зеле.