Гулаш супа с майорана
за 4 порции, 45 мин + време за готвене

Продукти
500 г теелшко/говеждо месо
500 г лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин или олио
2 с.л. доматено пюре
1 литър бульон по избор
4 с.л. наситнена прясна или суха майорана (може да се замени с чубрица, риган)
1 ч.л. червен пипер
¼ ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер
250 г картофи
4 клонки прясна майорана за гарниране
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Месото се нарязва на малки хапки.
Запържват се заедно в загретия зехтин или олио 5-8 мин. на средна температура.
Прибавя се доматеното пюре и се разбърква на котлона. Залива се с бульона.
Добавят се наситнената майорана, червеният пипер и кимионът. Подправя се със сол и черен пипер. Кипва и се готви 50 мин под капак на тих огън.
Картофите се обелват, нарязват се на малки парченца и се прибавят при месото. Къкри още 30 мин.
Гарнира се с клонките майорана.