Гулаш супа с майорана

за 4 порции, 45 мин + време за готвене

Кухня
07:53 - 30 Септември 2025
1534
Гулаш супа с майорана

Продукти

500 г теелшко/говеждо месо

500 г лук

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин или олио

2 с.л. доматено пюре

1 литър бульон по избор

4 с.л. наситнена прясна или суха майорана (може да се замени с чубрица, риган)

1 ч.л. червен пипер

¼ ч.л. смлян кимион

сол и черен пипер

250 г картофи

4 клонки прясна майорана за гарниране

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Месото се нарязва на малки хапки.

Запържват се заедно в загретия зехтин или олио 5-8 мин. на средна температура.

Прибавя се доматеното пюре и се разбърква на котлона. Залива се с бульона.

Добавят се наситнената майорана, червеният пипер и кимионът. Подправя се със сол и черен пипер. Кипва и се готви 50 мин под капак на тих огън.

Картофите се обелват, нарязват се на малки парченца и се прибавят при месото. Къкри още 30 мин.

Гарнира се с клонките майорана.