Хлебни кнедли в зелева салата с репички

за 4 порции, 30 мин

Кухня
08:06 - 08 Юни 2023
2577
Хлебни кнедли в зелева салата с репички

Продукти

½ глава бяло зеле – около 600 г

2 с.л. ябълков оцет

2 с.л. зехтин

1 с.л. ябълков сок

150 г хубаво зряло жълто сирене – например добър кашкавал

1 връзка магданоз

2 яйца

100 мл прясно мляко

20 г брашно от лимец

20 г брашно от елда

(може да се заменят с 40 г пълнозърнесто брашно по избор)

сол и черен пипер

1 връзка репички

1 ч.л. кимион

1 с.л. масло

 

Приготвяне

Хлябът и сиренето се нарязват на малки кубчета. Прибавят се разбитите яйца с прясното мляко, двата вида брашно, половината наситнен магданоз, сол и черен пипер. Всичко се омесва.

Оформят се 8 плоски кнедли от тестото – като кюфтета. Изпържват се в разтопеното масло от двете страни 3-4 мин. до златисто кафяво.

Зелето се нарязва на фини ивици. Намачква се с ръце заедно със сол, оцета, ябълковия сок и зехтина.

Репичките се нарязват на тънки кръгчета. Добавят се към зелето заедно с останалия наситнен магданоз. Подправя се със сол, черен пипер и кимион.

Кнедлите се поднасят със салатата.