Къри пиле с ананас и топено сирене
за 2 порции, 35 мин
Продукти
250 г филе пилешки гърди
1 малка кутия ананас на парчета
½ ч.ч. течна готварска сметана
100 г топено сирене
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 с.л. мед
3 с.л. къри на прах
½ кубче разтворим пилешки или зеленчуков бульон
250 г ориз
малко зехтин или олио
на вкус сол, черен пипер и червен пипер – лют или сладък
Приготвяне
Оризът се сварява, без да се разварява.
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запържва в малко загрято олио до светло златисто. Добавя се медът и се разбърква на котлона.
Прибавя се пресният лук - нарязан на пръстенчета, и счуканият или наситнен обелен чесън и се запържва кратко на тих огън.
Добавят се отцедените от сока парченца ананас и се разбърква. Поръсва се кърито и се запържва всичко за кратко.
Деглазира се със сметаната - да кипне. Добавя се топеното сирене на малки парчета и се оставя да се разтопи, като се довежда до леко кипене.
Подправя се със сол, черен пипер, разтворимия бульон, червен пипер и сок от ананас в количество на вкус.
Поднася се със сварения ориз.