Къри пиле с ананас и топено сирене

за 2 порции, 35 мин

Кухня
08:46 - 01 Април 2022
8364
Къри пиле с ананас и топено сирене

Продукти

250 г филе пилешки гърди

1 малка кутия ананас на парчета

½ ч.ч. течна готварска сметана

100 г топено сирене

2 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

1 с.л. мед

3 с.л. къри на прах

½ кубче разтворим пилешки или зеленчуков бульон

250 г ориз

малко зехтин или олио

на вкус сол, черен пипер и червен пипер – лют или сладък

 

Приготвяне

Оризът се сварява, без да се разварява.

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запържва в малко загрято олио до светло златисто. Добавя се медът и се разбърква на котлона.

Прибавя се пресният лук - нарязан на пръстенчета, и счуканият или наситнен обелен чесън и се запържва кратко на тих огън.

Добавят се отцедените от сока парченца ананас и се разбърква. Поръсва се кърито и се запържва всичко за кратко.

Деглазира се със сметаната - да кипне. Добавя се топеното сирене на малки парчета и се оставя да се разтопи, като се довежда до леко кипене.

Подправя се със сол, черен пипер, разтворимия бульон, червен пипер и сок от ананас в количество на вкус.

Поднася се със сварения ориз.