Картофена супа с шунка и хрян
за 2 порции, 30 мин
Кухня
08:32 - 25 Май 2025
545

Продукти
500 мл зеленчуков бульон
300 г картофи
1 с.л. зехтин или олио
300 г корени за супа (морков, целина, пащърнак, праз)
3 см парче пресен хрян или 1 с.л. готов от бурканче
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
150 г варена шунка
сол и черен пипер
Приготвяне
Кипва се бульонът. Картофите и корените за супа се обелват и се нарязват на кубчета около 1,5 см.
Загрява се зехтинът или олиото. Запържват се картофите и корените за супа 2-3 мин. Сипва се врящият бульон и се готви 10 мин. на средна температура.
Обеленият хрян се настъргва. Дивият лук се нарязва на пръстенчета.
Шунката се нарязва на 1 см кубчета, добавя се в супата и се готви още 3 мин.
Подправя се със сол и черен пипер. Гарнира се с хряна и дивия лук.