КЛАСИКАТА горещ шоколад

за 2 чаши, 15 мин

Кухня
09:03 - 13 Януари 2022
2861
КЛАСИКАТА горещ шоколад

Продукти

600 мл прясно мляко

100 г тъмен шоколад

100 мл течна сметана за разбиване

2 ч.л. едро настърган шоколад по избор

 

Приготвяне

Прясното мляко се загрява в тенджера. Тъмният шоколад се нарязва, натрошава на парчета и се слага в млякото. Разбърква се докато се разтопи на слаб огън.

Разбива се течната сметана на гладък крем. Шоколадът се разбива с миксер да стане по-пухкав. Сипва се в чаши.

Горещият шоколад се гарнира с битата сметана. Поръсва се с настъргания шоколад.

За да се запази горещ шоколадът, можете предварително да се загреят чашите с вряща вода.