КЛАСИКАТА горещ шоколад
за 2 чаши, 15 мин
Кухня
09:03 - 13 Януари 2022
3063
Продукти
600 мл прясно мляко
100 г тъмен шоколад
100 мл течна сметана за разбиване
2 ч.л. едро настърган шоколад по избор
Приготвяне
Прясното мляко се загрява в тенджера. Тъмният шоколад се нарязва, натрошава на парчета и се слага в млякото. Разбърква се докато се разтопи на слаб огън.
Разбива се течната сметана на гладък крем. Шоколадът се разбива с миксер да стане по-пухкав. Сипва се в чаши.
Горещият шоколад се гарнира с битата сметана. Поръсва се с настъргания шоколад.
За да се запази горещ шоколадът, можете предварително да се загреят чашите с вряща вода.