Коледа с Lupa.bg: Портокалово свинско с гъби и ананас

за 2 порции, 30 мин

Кухня
04:52 - 27 Декември 2021
1712
Коледа с Lupa.bg: Портокалово свинско с гъби и ананас

Продукти

250 г свинскo месо без кост

100 г праз

80 г изчистен пресен ананас или от консерва

50 г гъби кладница или други

1 портокал

1 люто чушле

1 с.л. олио или зехтин

50 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. соев сос

черен пипер

пресен кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на ленти. Празът се нарязва на тънки пръстени. Ананасът се нарязва на кубчета. Гъбите се нарязват на тънки филийки.

Настъргва се кората на ½ портокал и се изцежда сокът на целия плод. Лютото чушле се изчиства от семките и се нарязва фино.

Свинското се запържва в загрятото олио 2-3 мин. с разбъркване.

Добавят се празът, гъбите и лютото чушле и се запържва още 2 мин.

Прибавят се ананасът, зеленчуковият бульон, портокаловият сок и кората.

Подпрява се със соевия сос и черен пипер и продължава да се готви с разбъркване, докато се изпари половината течност.

Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз.